Wat doen wij voor onze planeet?

Wat doen wij op het gebied van duurzaamheid?
Voor Sligro Food Group hoort maatschappelijk verantwoord ondernemen gewoon bij professioneel ondernemerschap. Je wilt namelijk altijd netjes en fatsoenlijk met je omgeving omgaan, nu en ook in de toekomst. Op het gebied van duurzaamheid hebben we een aantal pijlers. Een daarvan is het milieu en hieraan kunnen we een bijdrage leveren door het verminderen van onze CO2-uitstoot. Dit doen we door het inzetten van vrachtwagens met een schone en stillere motor. Bekijk het filmpje hiernaast!

Afval scheiden
Het verminderen van de CO2-uitstoot kan ook door het afval gescheiden aan te bieden voor verwerking. Dat doet Sligro Food Group al jaren. Afval dat namelijk niet verband hoeft te worden, wordt steeds meer ingezet als grondstof voor nieuwe producten of groene energie. En dat komt weer ten goede aan vermindering van de CO2-uitstoot.

Duurzaam assortiment
Een andere pijler is ons assortiment. Wij vinden het belangrijk om onze klant te ondersteunen en te motiveren bij het maken van duurzame en gezonde keuzes. Daarom hebben wij het concept ‘Eerlijk & Heerlijk’ ontwikkelt. Onder het merk ‘Eerlijk & Heerlijk’ worden alle duurzame geproduceerde producten die voldoen aan 4 pijlers (biologisch, eerlijke handel, duurzaam en streekproduct) in het assortiment van Sligro Food Group verkocht. Zo helpen we de klant duurzaam te kiezen!

Wat doen wij voor goede doelen?
Sligro Food Group is sponsor van een aantal sociaal maatschappelijke activiteiten. Zo werken we al lange tijd intensief samen met de Voedselbanken Veghel en Omstreken. Alle niet te verkopen producten, die vanuit alle vestigingen retour komen naar het centrale distributiecentrum in Veghel, worden gesorteerd op ‘bruikbaar’ en ‘niet meer bruikbaar’. Bruikbare producten worden op gezette tijden door de Voedselbanken opgehaald.
Daarnaast ondersteunt Sligro Food Group al jaren het Liliane Fonds. Zo neemt Sligro jaarlijkse artikelen op in haar kerstpakketten assortiment, waarvan een deel van de omzet naar het Liliane Fonds gaat. Met deze bijdrage wordt kleinschalige, persoonsgericht hulp geboden. Tevens hebben we een groot en meerjarig project wat we ondersteunen.
Naast deze goede doelen ondersteunt Sligro Food Group nog meer doelen. Wil je meer weten? Kijk dan op de sponsorpagina van www.sligrofoodgroup.nl

Wat doen wij om mensen gezonder te laten eten?
Sligro ondersteunt ook initiatieven die bijvoorbeeld leiden tot gezonder eten. Zo heeft Sligro samen met de KNVB het programma ‘Lekker Bezig’ ontwikkeld, speciaal voor voetbalverenigingen. Dit programma draagt een steentje bij aan een gezonde leefstijl voor alle voetballers. Lekker Bezig staat voor niets verbieden, maar een keuze bieden. Bied naast het broodje kroket ook eens een gezond alternatief!