Wat leuk dat je deze website bezoekt! Mijn naam is Koen Slippens en ik ben directievoorzitter van het fantastisch mooie bedrijf Sligro Food Group. Wist je dat we al ruim 80 jaar bestaan? En dat we over heel Nederland zitten maar ook stappen aan het zetten zijn in het buitenland? Ga op ontdekkingstocht door deze site en maak kennis met Sligro Food Group. Veel plezier en heel veel succes met je voorbereidingen voor je spreekbeurt of werkstuk. We horen graag hoe het is gegaan!

Het bedrijf

Sligro Food Group wil mensen laten genieten van lekker, goed en eerlijk eten. Dit doet zij door ‘de markt van de etende mens’ te bedienen met een totaalpakket aan food- en non-foodproducten.

Overal waar eten en drinken wordt verkocht is de kans groot dat Sligro deze producten heeft geleverd. Deze etenswaren en dranken noemen we foodproducten. Maar Sligro verkoopt ook pannen of tuinsets. Dat noemen we ‘non-foodproducten’, producten die aan de foodproducten gerelateerd zijn. Dus als je op een terras gaat zitten en je bestelt een cola en een tosti, dan kan alles om dat te realiseren – dus het glas, de cola, het brood, ham, kaas, ketchup, het tosti-ijzer, het bestek, het servet, het tafeltje en de stoel – bij Sligro vandaan komen!

Onstaan/geschiedenis

Wil je weten hoe Sligro Food Group is ontstaan en hoe het bedrijf is gegroeid van een groothandel in margarine, vetten en oliën naar Sligro Food Group zoals we dat nu kennen?

Beursgenoteerd
Om een bedrijf te laten groeien heb je vaak geld nodig om investeringen te kunnen doen. Geld kun je lenen bij een bank maar je kunt je bedrijf ook ‘naar de beurs’ brengen, zodat je met de verkoop van aandelen geld kunt inzamelen. Om groei te realiseren bracht Sligro Food Group in 1989 het bedrijf naar de Amsterdamse effectenbeurs. Tot op de dag van vandaag is Sligro Food Group een beursgenoteerd bedrijf. Wil je weten wat één aandeel Sligro Food Group waard is? Klik dan hier

Bedrijfsonderdelen
Sligro Food Group, letterlijk vertaalt Sligro Eet Groep. De naamgeving zegt het precies. Het is een groep met bedrijven die allemaal bezig zijn met eten. De volgende bedrijven zijn onderdeel van Sligro Food Group: Sligro Zelfbediening, Sligro Bezorging, Van Hoeckel, Bouter en drie productiebedrijven.

Sligro

Sligro is een Foodservice bedrijf. Dat betekent dat we alles op het gebied van eten en drinken leveren aan bedrijven of instellingen waar mensen komen die willen eten en drinken. Bijvoorbeeld restaurants, ziekenhuizen of de kantine van de sportclub. Klanten kunnen zelf inkopen doen bij Sligro of de producten laten bezorgen.

Sligro Zelfbediening

Klanten kunnen hun inkopen doen in een Sligro Zelfbedieningsvestiging. Dit noemen we een ZelfBediening afgekort ZB. In een ZB kunnen klanten de producten zien, ruiken en proeven. De Sligro medewerkers weten heel veel van de producten. Ze denken graag mee met de klant en kunnen klanten adviseren. In totaal zijn er 50 Sligro Zelfbedieningsvestigingen verspreid over heel Nederland.

Sligro Bezorg Service

Naast de Sligro Zelfbedieningsvestigingen hebben we ook 8 Sligro Bezorgservices (BS). Op een Bezorgservice liggen veel producten op voorraad. Klanten kunnen hun producten online of telefonisch bestellen. De bestelde producten worden verzameld en in de vrachtwagen geladen. Alles wordt op locatie bezorgd.

Van Hoeckel

Van Hoeckel richt zich op klanten zoals ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen en andere seniorenzorg. Dit noemen we de institutionele markt. Daarnaast heeft Van Hoeckel ook enkele grootschalige horecaketens als klant.

Smit Vis

Smit Vis is een gespecialiseerd visproductiebedrijf in Veghel. De verse vis wordt bij Smit Vis aangeleverd en vanuit daar verwerkt of verpakt voor Sligro.

CuliVers

Culivers maakt kant- en klaar maaltijden en maaltijdcomponenten (bijvoorbeeld pastasauzen) voor Sligro en Van Hoeckel.

Maison Niels de Veye

Maison Niels de Veye levert hoogwaardige patisserieproducten. Hierbij moet je denken aan taartjes, gebakjes en mooie desserts. Deze producten worden verkocht bij Sligro en Van Hoeckel.

Bouter Grootkeukens

Bouter Grootkeukens is sinds juli 2015 onderdeel van Sligro Food Group. Bouter is gespecialiseerd in advisering, ontwerp, levering, inrichting en onderhoud van professionele keukens. Bijvoorbeeld keukens van hotels, bedrijfsrestaurants, ziekenhuizen en scholen.

Hoeveel mensen werken er bij Sligro Food Group?
Bij Sligro Food Group in Nederland werken ruim 4300 mensen, waarvan er 450 werkzaam zijn op het hoofdkantoor in Veghel. De andere 3850 mensen werken verspreid over de Sligro Zelfbedieningsvestigingen, Sligro Bezorgservices, Van Hoeckel, Bouter en de productielocaties. Daarnaast zijn er ook nog mensen werkzaam in België, circa 450.